>Vakantieproject

Er zijn twee specifieke deelprojecten binnen het Vakantieproject:

  1. Activiteiten voor kinderen
  2. Vakanties voor (één)oudergezinnen

Activiteiten voor kinderen 

Een gezellige vakantie met het gezin is niet voor iedereen weggelegd.
Speciaal voor kinderen die niet op vakantie kunnen, worden er op de donderdagen leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen van vier tot twaalf jaar.

De laatste donderdag van de zomervakantie is extra speciaal want dan nodigen we de ouders of verzorgers uit en sluiten we de gezellige periode af met een gezamenlijke maaltijd. Aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden. 

Overzicht activiteiten
Tijdens de zomervakanties doen gemiddeld elke donderdag zo'n veertig kinderen mee met de volgende activiteiten:

  • Knutselen
  • Pannenkoeken eten
  • Ouwehands Dierenpark in Rhenen
  • Maskers maken / vlieger maken
  • Zwemmen
  • Jeu de boule
  • Spektakel /  Springkussen
  • Gezamenlijke maaltijd met de ouders

Hoe werkt het?

De uitnodigingen voor deze activiteiten worden via de gemeente verstuurd. Gezinnen van de Voedselbank ontvangen ook een uitnodiging.

Vakanties voor (één)oudergezinnen

Het NDB heeft de beschikking over een stacaravan, op een camping in Mariënberg. Een kort verblijf in de stacaravan zorgt ervoor dat gezinnen en/of alleenstaande ouders met kinderen en andere mensen met een kleine beurs en/of mensen die mantelzorger zijn of leven met een beperking even uit hun omgeving weg kunnen; dat kan hard nodig zijn en verkwikkend werken. Het gaat om mensen die in de gemeente Nijkerk wonen en die er even tussenuit kunnen dan wel kinderen uit deze gezinnen in de vakantieperiode een activiteit aanbieden.

Kent u als verwijzer (diaconie, gebiedsteam etc.) iemand die voor een kort verblijf in aanmerking komt, dan kunt u hier het aanvraagformulier vinden. Onderaan het formulier staat het mailadres waar u het ingevulde formulier naar toe kunt sturen.

 

Nu op Facebook

Gemeente nijkerk
Lime C
Websteen
Brainnet