>>>Waardering van Koningin Máxima voor jubilerend...

Waardering van Koningin Máxima voor jubilerend SchuldHulpMaatje

19-02-2016

Waardering van Koningin Máxima voor jubilerend SchuldHulpMaatje

Met een warme en bemoedigende toespraak aan de vrijwilligers besloot Hare Majesteit Koningin Máxima op 17 februari haar bezoek aan SchuldHulpMaatje in de Hooglandse kerk in Leiden. De landelijk opererende vrijwilligersorganisatie vierde er het 5-jarig jubileum.  SchuldHulpMaatje is ook werkzaam in Nijkerk en Hoevelaken waar dit jaar tien maatjes klaar staan om mensen met (dreigende) schulden te helpen.

Waardering

Koningin Máxima sprak haar waardering uit voor de liefdevolle, deskundige en onvoorwaardelijke begeleiding van de maatjes. Overal in het land draagt hun hulp er toe bij dat mensen er hun slagen hun schulden af te lossen en weer vertrouwen krijgen in de toekomst. In aanwezigheid van de Koningin werden de vrijwilligers van het eerste uur bij SchuldHulpMaatje in het zonnetje gezet. Voorafgaand aan het jubileumfeest sprak Koningin Máxima in besloten kring met vrijwilligers, hulpvragers en samenwerkingspartners van SchuldHulpMaatje.

Toenemende schuldenproblematiek

SchuldHulpMaatje is een initiatief van de kerken in Nederland. Het is hun antwoord op de toenemende schuldenproblematiek. Geld geven helpt niet als je schulden hebt, deskundige hulp wel. Doel van SchuldHulpMaatje is dat mensen niet alleen hun schulden oplossen, maar ook leren hoe zij in de toekomst schuldenvrij kunnen blijven. Na vijf jaar is SchuldHulpMaatje actief in bijna 80 gemeenten in Nederland met 1600 vrijwilligers. Jaarlijks ontvangen hierdoor duizenden mensen in het land hulp bij het oplossen van hun (dreigende) schulden.

In Nijkerk en Hoevelaken  wordt SchuldHulpMaatje uitgevoerd door het Nijkerks Diaconaal Beraad (NDB),  zie www.nijkerksdiaconaalberaad.nl. Voor meer informatie zie ook: www.schuldhulpmaatje.nl en www.uitdeschulden.nu voor wie hulp bij schulden nodig heeft.

Nu op Facebook

Gemeente nijkerk
Lime C
Websteen
Brainnet