>>>HiP in Nijkerk

HiP in Nijkerk

26-06-2017

HiP in Nijkerk

Het NIjkerks Diaconaal Beraad is initiator van HiP Nijkerk. HiP staat voor Hulp In Praktijk, en is een sterk groeiend netwerk van christenen die in hun eigen buurt vrijwillig hulp bieden aan mensen in nood. Hulpvragers zonder sociaal netwerk en financiële middelen om hulp te kunnen inkopen, worden op deze manier geholpen door hulpbieders die daarmee ook hun eigen kerk of parochie een gezicht geven in de lokale samenleving. Kijk voor meer (landelijke) informatie op www.stichtinghip.nl

In Nijkerk werken een groot aantal kerken, de lokale NPV-afdeling, Sigma en de PCOB samen om hulpvragen in Nijkerk in te vullen. Vraag en aanbod worden door de helpdesk van HiP Nijkerk bij elkaar gebracht. Voordat een hulpvraag een hulpbieder bereikt, is deze eerst door een HiP-medewerker in behandeling genomen en afgebakend tot een geschikte HiP-hulpvraag. Zowel hulpvragers als hulpbieders weten hierdoor wat zij kunnen verwachten, waar de vraag begint en waar hij eindigt.

In het najaar van 2017 gaat HiP Nijkerk 'live'. Tot die tijd kunt u voor het indienen van hulpvragen gebruik maken van het meldpunt (contactgegevens onderaan deze pagina). 

Nu op Facebook

Gemeente nijkerk
Lime C
Websteen
Brainnet